Expozitie de tablouri -COMENZI PORTRETE Cum se procedeaza? In principiu este foarte simplu, daca vrei sa ai un portret pictat in ulei pe panza sau desenat in creion pe panza si crezi ca ar fi o surpriza placuta sa-i faci un astfel de cadou unei persoanei dragi tie, te astept cu un comment, cu referinta la cererea ta, eventual si fotografia dupa care doresti sa fie realizat portretul. Realizarea portretului depinde de dimensiune si numarul de persoane.
Thursday, June 12, 2008
Wednesday, March 5, 2008
Monday, February 25, 2008
Desene in creion si grafica...
Intr-un alt blog o sa va prezint mai multe detalii despre toate acestea...
Opere personale :D Iconitze pe piatra
Aceasta iconita pe piatra am pictat-o in perioada petrecuta in Bucuresti...in noiembrie 2007
Aceasta e realizata anul trecut in iulie 2007 si a fost daruita unei persoane dragi mie.
Inca nu am reusit sa o termin...deoarece am inceput-o inainte sa ma mut din Bacau.E pictata pe o pietricica luata de pe Ceahlau in excursia cu Liga studentilor.
E daruita Dedeutzei si ii promit solemn ca o sa o termin de pictat .:D
Sunday, February 24, 2008
Atelier de icoane...
Pregatirea suportului:
Prin aceste imagini va ofer o scurta prezentare a tehnicii traditionale a icoanei pe lemn. Toate icoanele pe care le vedeti in aceste imagini au ca suport lemnul, peste care, intr-o etapa initiala, se lipeste panza. Dupa un interval de 12 ore se aplica in straturi succesive grundul preparat prin combinarea cleiului de oase cu material inert si apa sau prin combinarea gletului,cu oxid de zinc,cu aracet si putina apa(aceasta este metoda mea-sau mai simplu cu var lavabil :D ). Dupa uscare, suprafata se slefuieste cu piatra de agat pana cand devine extrem de fina si neteda.
*Pentru a va usura munca se gaseste blat preparat si finisat la fondurile plastice din toata tara,la toate dimensiunile.
Aplicarea foitei:
Se traseaza contururile principale ale icoanei. Se aplica apoi 4-6 straturi de shellac pe portiunile pe care se va aplica foita de aur. Prin aceasta metoda se asigura impermeabilitatea suprafetei necesara aplicarii ulterioare a lipiciului pentru foita, numit mixion. Se lasa mixionul sa actioneze,timpul de uscare depinde de mixionul acizitionat.Dupa uscare, timp in care suprafata a capatat aderenta necesara se aplica printr-o tehnica speciala, foite de aur de 22kt, in asa fel incat marginile acestora sa se suprapuna. Dupa 15 minute, suprafata se netezeste cu grija pentru a indeparta surplusul de foita, dupa care se izoleaza foita cu o pelicula protectoare.
Aplicarea fondului si culorilor:
Se prepara culorile, care se combina cu emulsie din galbenus de ou, apa si otet. Culorile se aplica in straturi subtiri. Se incepe de la culorile inchise trecand apoi spre cele luminoase (spre final-se picteaza proplasma), in spatiile bine delimitate ale suprafetei cu o pensula moale si fina.
Pictura detaliilor:
Urmeaza pictura propriu-zisa a vestmintelor, parului, fetei si a mainilor, in aceasta ordine, potrivit erminiei. Detaliile fine ale elementelor icoanei se pastreaza pentru final. Se modeleaza formele, in straturi succesive, foarte subtiri, de la tonurile inchise spre cele mai luminoase. In aceasta etapa se finalizeaza detaliile vestmintelor si ale parului.
Pregatirea finala. Vernisarea:
Odata finalizate detaliile fetei si ale mainilor, dupa ce se permite uscarea straturilor pictate, se verniseaza icoana cu un strat subtire de vernis de tempera de buna calitate si la final suprafata icoanei se va acoperii cu un stat subtine de lac transparent.
-blatul: lemnul preparat;
-lac transparent pt mobila.
Stefan Luchian - Pictor impresionist
Viata : 1 februarie 1868 - 28 iunie 1916
Curent : Impresionism
Lucrari reprezentative : Ultima cursa de toamna - 1892; Dumitrite - 1907; Safta florareasa - 1901; Dupa ploaie - 1909; Garoafe cu maci - 1912; Anemone - 1908
Galerii de arta : Galeria Nationala - Bucuresti; Muzeul Zambaccian - Bucuresti
Nicolae Grigorescu - Pictor impresionist
Curent : Impresionism
Lucrari reprezentative : Pe malul marii la Vitré - 1881; Car cu boi - 1899; Taranca la Muscel - 1894; Atacul de la Smârdan - 1877
Galerii de arta : Galeria Nationala - Bucuresti; Muzeul Zambaccian - Bucuresti
De ce acesti pictori ?
Am ales doar zece deoarece acestia sunt reprezentativi fiecarui curent artistic.
Am ales si doi pictori romani, deoarece sunt român si stiu ca acesti pictori isi merita pe deplin locul in acest top.